Carta Famílies


Carta oberta als pares i maresBenvolguts pares i mares d'alumnes,


En els darrers temps, els diferents governs catalans han estat realitzant petites retallades en l'educació pública del nostre país. Això es tradueix en disposar de menys recursos, tot i haver augmentat les necessitats en la majoria de les escoles i instituts del nostre territori.

Ara, però, amb l'excusa de la crisi econòmica, aquestes retalles estan creixent d'una manera brutal, posant en una situació molt greu el funcionament de les nostres escoles i instituts públics. Exemples d'aquesta situació són la retallada del 20% en les despeses d'aigua, llum i material; la retallada de les plantilles de mestres i professors en tots els centres, per la qual cosa hi haurà menys qualitat de cara l'alumnat; la paralització de moltes reformes i obres en tots els centres educatius o l'eliminació de diferents projectes com els Plans d'Entorn, entre d'altres.

Però al mateix temps que s'està fent aquesta política de retallades “perquè no hi ha diners”, el nou Govern de la Generalitat està concertant batxillerats en els centres privats, és a dir, està destinant diners públics a centres que treballen amb finalitats de lucre. També s'ha creat una nova direcció general per atendre l'escola concertada i privada, dins de la conselleria d'Ensenyament, amb nous càrrecs; i sobretot, està aprovant l'eliminació d'impostos als rics, concretament a les rendes de més de 200.000 euros (IRPF) així com eliminant l'impost de successions que ja només afectava als patrimonis més elevats. 

Davant d’això, no podem ser indiferents, ja que s’està jugant amb l’educació dels nostres fills i filles, especialment de les famílies més humils, i amb la seua futura inserció laboral i social. 

Que no juguen amb el dret a l’educació dels nostres fills i filles!
Contra les retallades
En defensa de l’ensenyament públic i la seva qualitat